JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sök pengar för cybersäkerhetslösningar

Fram till den 13 mars går det att söka pengar från innovationsprogrammet Avancerad Digitalisering för nya lösningar inom cybersäkerhet. Projekten kan få mellan 2 och 10 miljoner kronor under maximalt två år.

Tietoevry är bara det senaste exemplet i en lång rad av företag som drabbats av hackerattacker. De flesta når aldrig allmänhetens kännedom men orsakar ofta stora störningar i verksamheten och är kostsamma att lösa.

Avancerad Digitalisering har avsatt 50 miljoner kronor för att lyfta kompetensen inom  näringslivet. Pengarna ska gå till projekt som adresserar både dagens och framtidens behov. Det kan handla om teknik, processer, metoder, policy och andra aspekter som kan bidra till ökad cybersäkerhet.

Det får dock inte handla om rutinmässiga eller återkommande ändringar av befintliga produkter, tjänster, tillverkningsmetoder eller tillverkningsprocesser. Inte heller utbildningsinsatser, kurser, marknadsföring, försäljning, löpande drift, kvalitetssäkring, certifiering, investering i utrustning och verktyg samt immaterialrättsliga strategier och skydd.

Projektens löptid ska vara maximalt två år.

Övergripande lärdomar och resultat ska kunna delas öppet efter projektavslut för att bidra till Sveriges gemensamma förmåga att skapa robusta och säkra digitala lösningar.

Mer information finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)