JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Två dagar om kraftkomponenter med brett bandgap

Den 14–15 maj är det återigen dags för den svenska konferensen om kraftkomponenter i kiselkarbid och galliumnitrid. Årets upplaga av Scape är förlagd till Saltsjöbaden och ger bland annat en inblick i globala satsningar liksom hur de svenska fordonstillverkarna resonerar.

För den som inte känner igen Scape kanske de tidigare namnen är mer bekanta, ISiCPEAW eller IWBGPEAW. Hur som helst är det en tvådagarskonferens som föregås av en utbildningsdag (tutorial) arrangerad av WBG Power Center, Rise och analyshuset Yole Group.

Årets program ger förutom ett antal tekniska presentationer också en överblick över de satsningar på material med breda bandgap som görs i USA, Europa, Japan och Kina.

Representanter från biltillverkaren Volvo, elflygbolaget Heart Aerospace och lastbilstillverkaren Scania pratar om hur de ser på kiselkarbid i invertrarna.

Dessutom berättar ST Microelectronics hur det går med kiselkarbidsubstraten från Norrköping.

Yole Group ger sin syn på marknaden och vilka tillämpningar som driver den.

Konferensen kostar 8000 kronor och den som stannar kvar en dag ytterligare kan gå på Kraftelektronikdagen som även den är förlagd till Saltsjöbaden i år.

Mer information om Scape (länk).

Mer information om Kraftelektronikdagen (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)