JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. H&D Wireless i rekonstruktion

Teknikbolaget H&D Wireless, med Pär Bergsten i spetsen, har ansökt om rekonstruktion för moderbolaget och några av dotterbolagen. Orsaken är att försäljningen av delar av verksamheten inte blir av.

Rekonstruktion bedöms vara en nödvändig åtgärd för att ge bolaget det andrum som krävs för att förhandla fram en hållbar och långsiktig finansiell lösning. Beslutet innebär att bolagen tillfälligt ställer in sina betalningar i berörda bolag, framgår av ett pressmeddelande.

De bolag som berörs är HDW Holding, HDW Sweden, HDW Connectivity och HDW IoT Labs. Beslutet berör inte bolagen H&D Wireless Dalumverken, MVV IT eller Fastighets AB Silarp.

H&D-gruppen utvecklar olika IoT-lösningar inklusive hårdvaruplattformar och lösningar för realtidspositionering till bland annat industrier och lager.

Det var den 17 december som bolaget meddelade att det fanns en möjlig köpare till delar av verksamheten. Affären skulle inbringa över 17 miljoner kronor i kombination med att kostnaderna skulle minska med 1,5 miljoner kronor per månad.

När affären föll återstod bara att ansöka om rekonstruktion.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)