JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Smoltek vill sälja affärsområdena halvledare och vätgas

Börskursen har tappat 83 procent i år, en indikation på att investerarna inte tror på Smoltek. Styrelsen har därför initierat ett anbudsförfarande för de två affärsområdena halvledare och vätgas för att få fram det sanna värdet.

Anbudsprocessen beräknas ta sex till tolv månader att genomföra. Enligt företagets styrelse har det potential att realisera hela eller delar av de värden som upparbetats under åren och därigenom tillföra bolaget pengar för den fortsatta satsningen och etablering av nya affärsområden.

Åtgärden ska ses i ljuset av att Yageo, via dotterbolaget Kemet, drog sig ur en licensförandling kring ultratunna kondensatorer baserade på Smolteks teknik så sent som i mars i år.

– Styrelsen upplever att det i dagsläget är ett stort gap mellan aktiemarknadens förtroende för Smoltek och de värden som styrelse och ledning ser i Bolaget för de två etablerade affärsområdena, men även inom potentiella nya användningsområden. För att säkra bolagets fortsatta tillväxt och utveckling, har styrelsen beslutat att utforska möjligheten att avyttra hela eller delar av dotterbolagen Smoltek Semi och Smoltek Hydrogen, eller deras teknologi, säger Smolteks styrelseordförande Per Zellman i ett pressmeddelande.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)