JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Belysningsspecialisten Tyri ska tillverka sina egna kretskort

Målet är att bli självförsörjande på de kretskort som sitter i Tyris intelligenta belysningssystem till arbetsfordon. Fabriken blir på 1800 kvadratmeter och ska fullt utbyggd kunna tillverka tre miljoner kort per år.

– Vi ser många fördelar med att själva tillverka de kretskort vi behöver. Ökad kvalitet och leveranssäkerhet är två av de viktigaste skälen till att vi nu börjar producera våra egna kretskort. Vi kommer både att producera till vår produktionsanläggning i Göteborg och till våra produktionsenheter i UK och USA, säger Jimmy Nordén, fabrikschef på Tyri Sweden, i ett pressmeddelande.

Fabriken hamnar i Kungsbacka söder om Göteborg och kommer att behöva rekrytera mellan tio och 20 personer inom det närmaste året.

– Vi har många kollegor i branschen som har sin produktion av kretskort i sydvästra Sverige. Det har byggts upp ett kluster här av kunskap och erfarenhet och här vill vi gärna bidra med vår kunskap och göra regionen ännu starkare inom det här området, säger Per-Johan Edgren, produktionschef för kretskortsproduktionen.

Fabriken kommer även ha en del för tillverkning av specialanpassad belysning där renlighetskraven är extra höga.

Tyri utsågs till Årets fotonikföretag i fjol. Företaget bildades år 2002 genom sammanslagning av tre partnerföretag i USA, Storbritannien och Sverige. Från början handlade det om produkter för gruv- och skogsindustrin, branscher med extremt hårda krav på både maskiner och belysning.

Tyri har sedan breddat med belysning för en mängd olika användningsområden med fokus på terräng- och arbetsfordon för bland annat materialhantering, jordbruk och anläggningsarbeten.

Företagets forsknings- och utvecklingsavdelning finns i Göteborg med en modern testanläggning.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)