JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nordic Semi vill köpa norskt UWB-företag

Den norska halvledartillverkaren Nordic Semi vill köpa likaledes norska Novelda som utvecklat en UWB-radar som kan användas för att upptäcka mänsklig närvaro. En affär kan bli klar i slutet av november.

Nordic Semi är specialiserat på strömsnåla och trådlöst uppkopplade systemkretsar till IoT-system. Novelda skulle komplettera företagets kunnande och produktportfölj men har ännu inte riktigt bevisat sig på marknaden.

Företagen har tecknat en överenskommelse som ger Nordic Semi rätten att göra en genomlysning av Novelda för att kunna lägga ett bud. Ambitionen är att arbetet ska vara klart i slutet av november.

Novelda knoppades av från universitet i Oslo år 2004 för att kommersialisera forskning kring impulsradarteknik. Tekniken kan användas för att övervaka människor utan att för den sakens skull tumma på den personliga integriteten. Exempelvis kan sensorn avläsa andningen hos en person som finns upp till fem meter bort. Informationen kan ge kunskap om sömnmönster eller larma om personen börjar andas oregelbundet.

Radarn finns i några olika varinter och kan upptäcka rörelser så små som någon millimeter på avstånd upp till 25 meter samtidigt som energiförbrukningen är minimal.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)