JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flexveteranen Ronny Nilsson till Hanzas styrelse
Ronny NilssonMed en bakgrund från Ericsson och Flextronics är Ronny Nilsson som klippt och skuren för kontraktstillverkaren Hanzas styrelse.
– Jag tilltalas av Hanzas affärsmodell att kontinuerligt utveckla sitt kunderbjudande och hoppas kunna bidra i den spännande utvecklingsfas bolaget befinner sig i, säger Ronny Nilsson i ett pressmeddelande.

Ronny Nilsson var under 90-talet chef för Ericssons fabrik i Karlskrona. Han fick uppdraget att utveckla Ericssons globala sourcingstrategi vilket ledde till att fabriken såldes till EMS-jätten Flextronics. En affär som fungerade som startskott för den outsourcingvåg som sedan sköljde över Sverige.

I samband med affären gick Ronny Nilsson över till Flextronics som ansvarig för att utveckla koncernens Europaverksamhet. Under Ronnys ledning tog Flextronics över 14 fabriker i nio länder från produktbolag som Ericsson, Siemens, Bosch och ABB. Europaverksamheten kom efter ett tag att omfatta över 12 000 anställda.

På senare tid har förutom engagemanget i fotbollsklubben Kalmar FF även varit med som konsult i det havererade mångmiljardprojektet med kinesiska Fanedun i Kalmar som bland annat inkluderade en mässhall.

Kontraktstillverkaren Hanza grundades år 2008 och har snabbt vuxit till att omsätta över 1 miljard kronor med över 1000 anställda i Sverige, Finland, Estland och Polen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)