JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Medfield tar vd från Ericsson

Medfield tar vd från Ericsson

Göteborgsföretaget Medfield, som utvecklar ett mikrovågsbaserat diagnosverktyg för personer som drabbats av stroke, har utsett Dag Jungenfelt  till ny vd. Han kommer närmast från Ericsson Microwave, där han arbetat som forsknings- och utvecklingschef.
Medfield har utvecklat en mikrovågsmössa som är avsedd att underlätta diagnostiseringen av en stroke. Företaget grundades år 2005 och har sina rötter i  forskning på Chalmers Tekniska Högskola.

Nu står företaget inför en ny fas i utvecklingen. Under näst år ska den första kommersiella produkten vässas inför en lansering.

– Vi är väldigt glada att kunna knyta en så erfaren ledare som Dag till Medfield. Samtidigt vill vi tacka Patrik Dahlqvist, för hans insatser i den tidiga utvecklingen av bolaget”, säger Stefan Jacobsson, styrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Dag Jungenfelt har under hela sin karriär arbetat i gränslandet mellan teknikutveckling och försäljning. Han har en bred erfarenhet av ledarskap i större organisationer och intar vd-stolen på Medfield i och med årsskiftet.

Tidigare vd:n Patrik Dahlqvist, som intog vd-stolen för drygt fem år sedan, lämnar inte företaget fullständigt.

– Vi är väldigt glada att Patrik inte helt lämnar oss utan kommer att fortsätta som konsult i bolaget så mycket han hinner under sin föräldraledighet, kommenterar Stefan Jacobsson i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)