- Det är inte själva tekniken det är fel på utan det är marknaden som fördröjts samtidigt som den är utsatt för stark prispress.
Itact var med och grundade Bluetronics för knappt två år sedan och har satsat cirka 40 miljoner kronor. För det fick man drygt 40 procent av aktierna, resten ägs av personalen.
- Vi har haft kontaktat med ett 70-tal potentiella investerare, även i USA och Asien, men ingen har varit intresserad och vi kan inte ensamma skjuta till mer pengar.
Under våren har Bluetronics organisation bantats från cirka 45 till 30 personer. Lönerna har också sänkts för att minska kostnaderna.
- I våras fanns det kunder på gång men processen har dragit ut på tiden och hela Bluetoothmarknaden ser ut att fördröjas, säger Erica Franzén.
Så när kassan var tom återstod bara konkurs. Verksamheten drivs dock vidare några veckor till och konkursförvaltaren Magnus Nedstrand har gott hopp att hitta en köpare eller samarbetspartner.
- Det finns fem svenska och två internationella patentansökningar som ägs av bolaget plus att personalen har spjutspetskompetens.
Den som går in måste dock räkna med att det tar ett till två år innan bolaget kan börja visa vinst.
- Jag hoppas kunna inleda förhandlingar med en eller flera seriösa spekulanter inom några veckor. Det är viktigt att processen går fort för annars är risken att personalen hittar andra jobb, säger Magnus Nedstrand.
Per Henricsson