JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arm bildar Androidklubb
droids

Arm bildar Androidklubb

Brittiska Arm startar ett utvecklingscenter för Android med fokus på den egna processorkärnan Cortex A8, som är det populäraste valet för den nuvarande generationen smartmobiler. Klubben startar med 35 medlemmar.
Arm har vänt på varje sten och sammankallat samtliga företag som kan tänkas erbjuda någon form av Androidstöd till "Android development center". Från starten har 35 företag anslutit sig. Utöver svenska Enea och Embedded Artists (embeddedartists.com) finns här bland annat Texas Instruments, Linuxleveratören Montavista (numera en avdelning av Cavium), indiska konsulten Tata Elxsi, finska Movial, franska VirtualLogix och israeliska Discretix.

I klubben finns också amerikanska Viosoft som just nu lanserar ett verktyg som hjälper dig portera frestande Androidapplikationer på Arm till din Mips-hårdvara. Verktyget heter Arriba Android Porting Kit (APK) och är utvecklat tillsammans med företaget Mips. Det fungerar tillsammans med Mips EJTAG-prob Navigator och stöder alla Mips-kärnor, både en- och multikärningar.

APK ger dig tillgång till Linuxkärnan med drivrutiner, Androids kodbibliotek och den virtuella maskinen Dalvik. Du kan avlyssna händelsetrafiken i Android via ett verktyg kallat Android System Level Event Analyzer. Du kan stoppa in brytpunkter i programvaran. APK är en plugin till den öppna utvecklingsmiljön Eclipse.

En annan medlem är Mentor Graphics som också släpper en Androidnyhet i veckan, nämligen utvecklingsstöd för det egna TI OMAP35x-kortet EVM och för BeagleBoard, som är en öppen källkodskonstruktion.

Medialjuset på Google Android ligger just nu på dess användning i mobiler. Men det stod tidigt klart att operativsystemet skulle hitta fler användningar i inbyggda system. OMAP35x är enligt Texas Instruments inriktad på medicin, kommunikation, industri, test och mät och video.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)