JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Micronic ska hjälpa Intel kapsla
Processor jätten Intel tar hjälp av Täbybaserade Micronic för att utveckla nya kapslingstekniker. Micronic ber samtidigt aktieägarna om 240 miljoner kronor för att utveckla tekniken och Intel är en av garanterna.
- Genom samarbetet med Intel kommer Micronic att utveckla system som erbjuder kapslingsindustrin en optimal lösning. Den marknad vi nu går in i är större än vår nuvarande marknad för mönster-ritare, säger Micronics vd Peter Uddfors i ett pressmeddelande.

Micronic har under flera år försökt bredda sitt produktutbud från att enbart omfatta laserritare till bildskärmar. Företaget har överfört tekniken till framställningav masker för halvledarproduktion och vill man också ta sig på marknaden för kapsling av stora halvledarkretsar.

Det handlar om att teknikerna för kapsling och ytmontering närmar sig varandra. Man använder allt mer avancerade kapslar som innehåller små substrat. Det är vid tillverkningen av dessa som Micronics teknik med direktritning kan användas för att tillverka ledarna.

Micronic har nu slutit ett avtal med Intel för att kommersialisera tekniken och Intel har köpt en laserritare. Företaget står också som garant för en del av den emission som Micronic nu genomför för att täcka utvecklingskostnaderna. Befintliga huvudägare garanterar 42 procent av beloppet medan Intel kan teckna aktier som inte annars blir tecknade för maximalt 80 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)