JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fingersensor vilar på svensk teknik

Göteborgsföretaget Fingerprint Card ska ta hjälp av det svenska konstruktionsbolaget Anacatum i utvecklingen av sin nästa generation biometriska sensorer. Linköpingsföretaget Anacatum speciellitet är mixedsignelteknik. Och i detta samarbete kommer företagets teknik för AD-omvandling vid låg effekt väl till pass.
Fingerprint Card utvecklar biometriska komponenter, som genom analys och matchning av olika individers fingeravtryck kan angöra en persons identitet. Företagets produkter bygger på kundanpassade biometriska sensorer, som bland annat kan användas i smarta kort och mobiltelefoner.

Nu ska konstruktionsnykomlingen Anacatum bistå Fingerprint Card i utvecklingsarbetet av nästa generation biometriska sensorer tillverkade i CMOS. Anacatum ska leverera ip-block till sensorn, men också implementera och verifiera den.

– Kontraktets storlek är över 6 miljoner kronor och ger oss en unik möjlighet att utveckla samarbetet med Fingerprint Cadrs avseende nya ip och nya biometriska chip, säger Rolf Sundblad, en av Anacatums grundare, i ett pressmeddelande.

Anacatum är ett nybildat konstruktionsbolag, men medarbetarna har mångårig erfarenhet av avancerat konstruktionsarbete bakom sig. Flera av medarbetarna har doktorsgrad i analog halvledarkonstruktion. Företagets styrka är också mixedsignalteknik, även om Anacatum kan bidra med bred kompetens genom sitt nätverk (se länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)