JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Ericsson vill ha hårdare RoHS-direktiv
Förbjud bromerade flamskyddsmedel och PVC i nästa version av RoHS-direktivet. Den uppmaningen kommer från de fyra stora konsumentelektronikföretagen Acer, Dell, HP och Sony Ericsson.
I förra veckan presenterade den svenska miljöorganisationen Chemsec en rapport som hävdade att det är både tekniskt och ekonomiskt möjligt att ersätta bromerade flamskyddsmedel och PVC-plast i elektronikprodukter med miljövänligare alternativ. Det fick branschorganisationen IPC att gå i taket. (länk).

– Rapporten visar att det är tekniskt möjligt att ta bort bromerade flamskyddsmedel från produkter, men den visar inte på några miljövinster med att göra det. Rapporten har inte heller identifierat vilka alternativa flamskyddsmedel som används och om dessa är bättre för människans hälsa och miljön än de bromerade flamskyddsmedel de ska ersätta,skrev IPC:s Fern Abrams i ett pressmeddelande.

Nu får hon svar på tal av Sony Ericsson, Dell, HP och Acer som i ett gemensamt utspel sluter upp bakom Chemsec och förordar ett förbud mot bromerade flamskyddsmedel och PVC från år 2015.

Just nu pågår ett intensivt lobbyarbete inför mötet den 3 juni i det EU-utskott om bereder RoHS-frågan. Planen är att Europaparlamentet sedan ska rösta någon gång under juli.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)