JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tidsdomänanalys till budgetpris

Tidsdomänanalys till budgetpris

Den nya versionen av programvaran Timeview förvandlar Pendulums frekvensanalysator CNT-91 till en tidsdomänanalysator, ett instrument som kan analysera bland annat frekvenshoppande och frekvensmodulerade signaler.
- De flesta modulationsdomänanalysatorer är mycket dyra instrument och många företag har aldrig råd att göra de analyser som de skulle behöva göra. Pendulums Timeview klarar det till en bråkdel av kostnaden jämfört med existerande instrument, säger Spectracoms marknadschef Staffan Johansson i ett pressmeddelande,

Spectracom är, åtminstone här i landet, mer känt som Pendulum. Företaget bytte namn efter sammanslagningen med amerikanska Spectracom för ett drygt är sedan. Spectracom ingår i den franska Oroliakoncernen.

En modulationsdomänanalysator plottar modulationen som funktion av tiden på motsvarande sätt som ett oscilloskop plottar spänningen som funktion av tiden.

Förutom analys av frekvenshoppande och frekvensmodulerade kommunikationssystem kan instrumentet till exempel användas för att studera radarsignaler och kontrollera korttidsstabiliteten i oscillatorer.

Timeview 3 kan också emulera Agilents äldre modulationsdomänanalysator  53310A som inte längre tillverkas.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)