JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Låtsas vara GPS-satelliter

Låtsas vara GPS-satelliter

Pendulum GSG-55 är en 16-kanalig konstellationssimulator, ett instrument som låtsas vara upp till 16 GPS-satelliter och som används när man utvecklar och testar satellitnavigatorer.
- Många GPS-applikationer använder GPS-mottagare med 12 kanaler. Vår nya GSG-55 GPS-konstellationssimulator kan göra en komplett test av dessa mottagare med extra funktioner för mer heltäckande test i såväl utvecklings- som produktionsmiljöer, säger Spectracoms Staffan Johansson i ett pressmeddelande.

GSG-55 bygger på den äldre 8-kanaliga modellen GSG-54 och precis som denna kan GSG-55 användas även för test av GPS-mottagare avsedda som tidsreferens.

Den utökade kapaciteten i GSG-55 att alstra signaler gör det möjligt att simulera så kallade Satellite Based Augmentation Systems (SBAS). Navigeringssystem som använder SBAS kan förbättra precisionen och tillförlitligheten hos signalen från GPS-satelliten, vilket behövs för navigering av flygplan, övervakning och kartgenerering.

SBAS-simuleringen stöder europeiska EGNOS och nordamerikanska WAAS. GSG-55 innehåller även en generator för vitt brus och kan därmed testa mottagarens känslighet för olika kalibrerade signal/brus-förhållanden.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)