JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Renesas räddas av japanskt kapital
Precis som den krisande elektronikkoncernen Sharp (länk)  har även Renesas fått kapitaltillskott av sina japanska ägare och långivare för att överleva.
Efter en tid av rykten där bland annat det amerikanska riskkapitalbolaget KKR pekades ut som köpare av Renesas (länk)  ställer nu ägarna NEC, Hitachi och Mitsubishi tillsammans med fyra japanska banker upp med nytt kapital.

Totalt handlar det om 1,24 miljarder dollar, pengar som ska användas för att få den förlusttyngda elektronikjätten på rätt köl.

Renesas är resultatet av två fusioner. Den första skedde år 2003 när Mitsubishi och Hitachi lade ihop sina halvledarverksamheter i Renesas. Så sent som i april 2010 pytsade NEC in sin halvledarverksamhet i Renesas och bolaget räknade då med att bli världens tredje största halvledartillverkare.

Företaget har gått med förlust de senaste åren och i maj annonserades ett sparpaket där företaget ska göra sig av med 6 000 anställda, vilket motsvarar 15 procent av personalen. Planer finns även på att stänga eller sälja många av fabrikerna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)