JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Var tionde smartmobil lämnas tillbaka
En av tio smartmobiler som säljs i USA lämnas tillbaka till affären. Den vanligaste orsaken är att köparen upplever att den inte fungerar. Minst problem är det med platta tv-apparater, där returnera bara 4 procent, rapporterar analyshuset NPD Group.
Allt fler elektronikprylar kommer med pekskärmar, sensorer och trådlös Internetuppkoppling, funktioner som är tänkta att förbättra produkterna men som uppenbarligen också gör dem svårare att använda och därmed även får köparen att uppleva att de inte fungerar.

NPD Group uppskattar att 18 miljoner amerikaner gått tillbaka till affären det senaste året med en konsumentelektronikprodukt. Så många som 57 procent ansåg att produkten var defekt.

Runt hälften av dessa klagomål kunde ha undvikits om butikerna hade förklarat bättre hur produkten fungerar eller om tillverkarna gett bättre support när kunderna väl kommit hem med produkten, hävda analyshuset.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)