JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Se så liten Audis nya laser är

Audis nya laser för förarlösa bilarSe så liten Audis nya laser är

Bilbyggaren Audi väckte stor uppmärksamhet på CES-mässan i Las Vegas när man visade upp den knytnävsstora laserskannern som man använder i den förarlösa bilen TTS Research Car.
Elektroniktidningen rapporterade i går (länk) om det stora intresset på CES för de två förarlösa testbilarna från japanska Lexus och tyska Audi.

Men medan Lexus stora testbil LS 600h har hela fronten och taket fullspäckad med lasrar, kameror och sensor är Audis lilla TTS helt ren från synliga instrument i fronten.

Hemligheten är den nyutvecklade lasersensorn som inte är större än en knytnäve och som lätt kan monteras in i grillen på bilen. Den kan se både framåt och åt sidorna.

– Att ta en autonom bil från A till B är ingen stor grej i dag. Vi vet hur man gör det. Problemet nu är att få all nödvändig elektronisk utrustning integrerad i själva bilen.

Audi TTS Research CarDet sa Audirektören Ricky Hudi, chef för utvecklingen av elbilar och elektronik, när han presenterade Audis test med den självstyrande TTS-bilen på highway 15 genom Nevadaöknen i USA.

Han visade också upp en prototyp till ett kretskort som så småningom ska ersätta alla de datorer som testbilen nu har bagageutrymmet fullproppat med.

– All utrustning som vi nu har i bagaget ska ersättas med detta lilla kretskort, sa Ricky Hudi.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)