JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Televerket lever!

Televerket lever!

"Televerket" är fortfarande ett så hårt inarbetat varumärke att det inte får användas av någon annan. Det slår både förvaltningsrätten och kammarrätten fast, skriver Dagens Juridik.
Det var ett bolag i Göteborg som ville registrera "Televerket Global" som bifirma. Bolagsverket ansåg dock att namnet var förväxlingsbart med kännetecknet "Televerket".

Bolaget överklagade beslutet till Förvaltningsrätten i Härnösand och hävdade att benämningen "Televerket" inte finns registrerat hos vare sig Bolagsverket eller Patent- och registreringsverket.

Man underströk också att namnet inte heller har använts sedan avvecklingen av det statliga affärsverket år 1992 och att ordet "verket inte tidigare har stoppats när de har ingått i bolagsnamn eller bifirmor.

Såväl förvaltningsrätten som kammarrätten anser dock att "Televerket" är inarbetat och att allmänheten fortfarande förknippar det med det statliga affärsverket. Televerket är därför fortfarande skyddat som ett inarbetat näringskännetecken, skriver Dagens Juridik.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)