JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Riskkapitalist tar över Powerbox
Kraftspecialisten Powerbox med säte i Gnesta byter huvudägare. Karl Fredmark, företagets grundare och starke man, släpper därmed kontrollen till det Stockholmsbaserade riskkapitalbolaget Alder. Ingen köpeskilling uppges.
Riskkapitalbolaget Alder blir ny huvudägare i svenska Powerbox International som äger Powerbox AB och Craftec. Powerbox tillverkar energieffektiva kraftlösningar –  både kundanpassade och standard – som säljs via dotterbolag i 16 länder i Asien, Europa och USA. Craftec distribuerar kraftlösningar i Europa. Tillsammans har bolagen 134 anställda och omsatte 427 miljoner kronor under förra året

Alder köper en majoritet av bolaget, en del av investeringen tillför bolaget nytt kapital. Industrifonden liksom personalen kvarstår som minoritetsägare.

Köpet ligger i linje med Alders övertygelse om att energieffektivisering kommer att bli en allt viktigare ingrediens i det framtida samhället. Även företagets färska majoritetsinvestering  i finska Aidon är en bevis på det.

Aidon utvecklar och tillverkar elmätare för de smarta elnät som just nu håller på att byggas i Europa.

– Vi tror mer på energieffektivisering än på ökad produktion som metod för att lösa framtidens energiproblem. De här företagen är typiska för den portfölj av företag vi håller på att bygga upp, säger Carl Hall, partner i Alder, till svd.se.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)