JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Christina efter Ove på Elfa

Christina efter Ove på Elfa

Den 1 februari blir Christina Åqvist vd för Elfa Distrelecs svenska dotterbolag. Hon tar över jobbet från Ove Opseth som ska ägna sig åt  försäljnings- och marknadsutveckling av Distreleckoncernen.
– Christina Åqvist är en chef som har visat starka affärsresultat, och jag är övertygad om att hon framgångsrikt kommer att leda den svenska verksamheten, säger Distrelecs vd Markus Laesseri ett pressemeddelande.

Parallellt med sin nya befattning kommer hon att fortsätta som regional försäljningschef för Sverige, en befattning som hon har haft sedan december 2011.

– Elfa Distrelec befinner sig mitt i en viktig förändringsresa, och jag ser fram emot att leda och stödja organisationen för att uppnå våra visioner och mål, säger Christina Åqvist i pressmeddelandet.

Innan hon började på Elfa Distrelec arbetade hon på B&B Tools och ansvarade bland annat för den internationella expansionen. Hon har en juristutbildning och började sin karriär hon på advokatbyrån Vinge där hon arbetade med förvärv. Därefter har hon även arbetat som strategikonsult vid the Boston Consulting Group i Stockholm.

Ove Opseth fortsätter som CSO (Chief Sales Officer) i Distrelec-koncernen där han ska fokusera på koncernens försäljnings- och marknadsutveckling.

Christina fortsätter att rapportera till Ove även i sin nya roll.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)