JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Skickar laddning i tajtare kostym

Skickar laddning i tajtare kostym

Trådlös laddning är hett. Nu lanserar Texas Instruments en krets som styr laddningen av Qi-kompatibla prylar. Inbyggt finns även stöd för att känna av främmande föremål. Enligt TI kräver lösningen hälften så många kringkretsar som alternativen.
Nykomlingen, döpt till bq500412, är en styrenhet för primärsidan i trådlösa laddlösning som följer Qi-standarden – en standard för induktiv laddning utarbetad av konsortiet Wireless Power Consortium WPC.

Kretsen stödjer WPC:s specifikation 1.1. Den är konstruerad för 12 V-system . Alternativt kan den användas för 5 V-system i kombination med en boost-konverterare för att skapa en 5V USB-laddare med tre spolar.

Bq500412 stöder så kallad FOD (Foreign Object Detection) och pingar omgivningen för att hitta prylar som är WPC-kompatibla. Laddningen startar först efter det att mottagardelen tagit upp kommunikationen och talat om för sändaren att ladda och hur mycket laddning som krävs. Likaså måste mottagaren exempelvis kommunicera om frekvensen ska ökas eller minskas.

Kretsen kommer kapslad i en 7 x 7 mm QFM  med 48 anslutningar. Den finns att få i volym. Likaså finns ett utvärderingskort, kallat bq500412EVM-584, som gör det snabbare att komma igång med trådlösa laddkonstruktioner.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)