JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Se hit du som jobbar med kraft

Se hit du som jobbar med kraft


Utan kraft händer inget. Samtidigt är det få företag i Sverige som ser kraft som sin kärnverksamhet. Konkurrensen är därför i det närmaste obefintlig. Ändå utbyter konstruktörer, systemingenjörer, inköpare och forskare från olika företag väldigt lite information. Det vill Kraftforum ändra på – så möt upp den 6 maj hos Ericsson på Lindholmen.
I augusti förra året var det premiär för Kraftforum – en kostnadsfri endagskonferens för alla som jobbar med kraft och strömförsörjning.

Succén var ett faktum, så nu laddar arrangörerna för ytterligare ett event. Tisdagen den 6 maj slår Kraftforum åter upp dörrarna hos Ericsson Lindholmen i Göteborg (hitta hit).

– Förra gången var vi 100 deltagare från cirka 40 företag. I år siktar vi på 150 deltagare och vi är redan uppe i runt 120 anmälda personer, säger Fredrik Nicklasson, manager power solutions på Ericsson liksom spindeln i nätet för detta event, till Elektroniktidningen.

Likt senast bjuds det på föredrag, utställningar och mängder av tid för nätverkande. På talarlistan finns exempelvis Patrik Möller‚ vd på vågkraftsföretaget Corpower Ocean och även medgrundare till Replisaurus‚ samt Lasse Rydén som har ansvar för elsystem på AB Volvo.

En nyhet är Speakers Corner, där alla som vill har möjlighet att vädra sina speciella problem och utmaningar inför en mycket kompetent publik.

Samtidigt vet alla som arbetar med kraft att det är ett oerhört brett teknikområde. Det spänner från 400 kV ställverk och kraftkonvertering mellan AC- och DC-nät, till batterier, hybrider och elfordon ända ner till spänningsomvandling på kretskort för att mata enskilda halvledarna. Därför har Kraftforum myntat slogan ”allt från 400mV till 400kV”.

– Upprinnelsen till detta nätverksforum var att jag som ingenjör på Ericsson inom strömförsörjning genom åren insett att många företag sitter och arbetar med ungefär samma saker och samma problem. Utbytet av kunskap mellan företagen är väldigt låg inom kraftområdet, trots att vi inte är konkurrenter med varandra, förklarar Fredrik Nicklasson och han fortsätter:

– Detta ville vi råda bot på genom att inrätta en arena där designer, systemare, ingenjörer och andra inom kraftområdet kan prata med varandra om problem och helt enkelt bli varse om vad andra gör.

Kraftforum arrangeras av ÅF, Alten, Pluspole, förutom Ericsson. Nätverket har även en egen Linkedin-grupp (länk).

Anmäl dig till Kraftforum 2014 här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)