JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB i energiallians med kines

ABB i energiallians med kines

ABB och BYD, Kinas ledande energilagringsföretag, har ingått ett strategiskt samarbete för att gemensamt utveckla nya lösningar för energilagring. Målet i första hand är att påskynda utvecklingen av nya lösningar för elbilsladdning, förnybara energislag samt energilagring i både on- och off grid-system.
Kinesiska BYD är verksamt inom ett brett område, från industriella laddningsbara batterier, konventionella och eldrivna bilar till nya energiprodukter som solkraftsstationer, energilagringsstationer, LED och eldrivna gaffeltruckar.

ABB är å sin sida bland annat känt för sin energilagringsteknik för elnät och laddning av elbilar.  Tidigare i år lanserade ABB sina snabbladdare för elbilar i Kina och levererade DC-snabbladdare till den nya elbilen Denza, utvecklad av ett samriskföretag mellan BYD och Daimler.

– Vi är glada att kunna bygga vidare på våra gemensamma framgångar och bredda vårt utmärkta samarbete med BYD. Detta nästa steg för två ledande företag med starkt kompletterande expertis och marknadsnärvaro inom energilagring närmare varandra, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB, i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan ABB och BYD ska fokusera på:

•    Nätansluten energilagring
•    Mikronätstillämpningar
•    Solkraft
•    Tillämpningar för för marin industri
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)