JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mer volt och styrning under skalet

Mer volt och styrning under skalet

ELECTRONICA Amerikanska Fairchild har lanserat vad företaget hävdar är världens första integrerade krafttransistor för 1000 V. En pulsbreddsmodulerad styrenhet och en transistor samsas under samma skal. Siktet är inställt på smarta elmätare och olika industrisystem.
FSL4110LR är namnet på den nya krafttransistorn bestående av två chip, en SenseFET och en PWM-controller. Transistorn har inbyggd linjekompensation för att klara inspänningsområdet från 45Vac till 460Vac.

– Vår power switch erbjuder den högsta genombrottsspänning i branschen för en integrerad lösning. Jämfört med diskreta lösningar, med separerat MOSFET och PMW-controller, blir denna både billigare och mer kompakt, säger Jonathan Harper, lokalt marknadsansvarig för high power och industritillämpningar på Fairchild.

Den integrerade PWM-controllern inkluderar en oscillator med fast frekvens på 50 kHz. Likaså har den en mängd skyddsfunktioner som exempelvis skydd mot överbelastning (OLP), överspänningsskydd (OVP), skydd mot onormal överström (AOCP), intern termisk shutdown (TSD) med hysteres och underspänning-lockout (UVLO).

FSL4110LR har också ett läge för säker automatisk återstart i kombination med alla skyddsfunktioner.

– Detta är en kostnadseffektiv plattform för konstruktion av flyback-omvandlare, förklarar Jonathan Harper.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)