JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ikos klonar emulatorn

Emulatorleverantören Ikos lanserar Avatar, en billigare variant av logikemulatorn Virtualogic. Siktet är inställt på programmerare och systemingenjörer.

Det går ungefär fyra programmerare på varje hårdvarukonstruktör. Programkoden måste fungera tillsammans med hårdvaran i den färdiga produkten, men man förlorar tid om samverifieringen inte kan starta förrän kislet finns framme.

Då är det bättre att köra koden mot hårdvaruemulatorn redan innan kretsen går till tillverkning. Haken är att programmerarna sällan släpps fram till logikemulatorn, för där sitter kretskonstruktören och letar fel i kretsen. Och det blir för dyrt att köpa in extra logikemulatorer till programmerarna.

Emulatorleverantören Ikos har därför tagit fram Avatar, en version av företagets emulator Virtualogic utan funktioner för maskinvarufelsökning. Avatar skall fungera som ett slags virtuellt första kisel.

En projektgrupp kan skaffa flera Avatarkopior, kravet är att kunden även har ett exemplar av Virtualogic. Priset är 760 000 kronor för en variant som klarar 200 000 grindar.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)