JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Motorola får premiär i Farnells vårupplaga

Ny layout, fler färgbilder, samt fler och bättre register ska göra Farnells vårkatalog lättare att hitta i än föregångarna.

Katalogdistributören Farnell Components jämförs ofta med Elfa. Och visst finns likheter. Båda använder en tjock katalog som kanal mot kunderna. Båda lever i stor utsträckning på att få många små beställningar. Och båda ligger i Solna. Men i Sverige är Farnell bara ungefär en tiondel så stort som Elfa, trots att Farnell internationellt sett är en jätte.

Vårversionen av 1997 års Farnellkatalog har nyss kommit till Sverige. Bland nyheterna märks framför allt kretsar från Motorola, som ju Farnell numera säljer efter köpet av den amerikanska distributören Newark.

- Vi har bemödat oss om att göra Motorolas produkter tillgängliga även i mindre kvantiteter, säger Hans Timan, VD för Farnell Components i Sverige.

Annat nytt i sortimentet är kontaktdon med geometrier ner till 0,8 mm samt fler mikrostyrkretsar. Farnell har utvecklat ett eget startpaket för Microchips styrkretsar i Pic-serien.

Totalt innehåller vårkatalogen 60 000 artiklar, vilket är nästan dubbelt så många som konkurrentern Elfa.

Någon CD-baserad katalog, har man dock inte hos Farnell. Inte heller någon möjlighet att bläddra i katalogen på Internet,

- Men visst är det troligt att vi också kommer med sådant i framtiden, lovar Hans Timan.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)