JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Universitetskurser gratis på webben

Vidareutbildning inom DSP, xDSL och mobiltelefoni är gratis på webbuniversitetet Tech On Line.


Tech On Line University presenterar nu fyra kurser på Internet med titlarna xDSL, trådlös kommunikation, digitala signalprocessorer, och teknisk standard. Man kan även utbilda sig inom Analog Devices produkter.

Längden på kurserna varierar mellan två och tre timmar, beroende på användarens kunskapsnivå. Kurserna vänder sig i första hand till utbildade ingenjörer i yrkeslivet som behöver fräscha upp sig i ett ämne, eller lära sig ett nytt område. Man får dock inga kurspoäng.

I kursen om xDSL jämförs olika typer av xDSL-kretsar - digital subscriber line - som ADSL, HDSL och HDSL II. Marknadsfrågor blandas med information om prestanda och linjebrus.

DSP-kursen handlar om signal- och systemfrågor kring digitala signalprocessorer och filterkonstruktion.

Registreringen till kurserna är tidskrävande. Viss förberedelse behövs också för att får ljudfunktionen att fungera. Efter att man har loggat in, väljer man ett kursschema. Schemat sparas till nästa besök och uppdateras efter att man har klarat ett kursmoment. Frihet finns också att välja bort vissa kursmoment och på så sätt skräddarsy din egen utbildning.

TechOnLine är gratis. Sponsringen kommer från olika företag som presenterar produktkurserna. En produktkurs finns idag som handlar om Analog Devices Sharcs DSP och tillhörande utvecklingsmiljö. Susan Kelly

www.tolu.com

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)