JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Verktygssvit från tre FPGA-aktörer

Syntes från Synplicicy samt simulering och schema från Veribest ingår i Actels nya verktygssvit för FPGA-konstruktion.


FPGA-leverantören Actel presenterar en ny utvecklingssvit vid namn Desktop. Företaget har tagit hjälp av verktygsleverantörerna Veribest och Synplicity för att kunna erbjuda VHDL-simulering, syntes såväl som placering och ledningsdragningen i en integrerad miljö. Men Actel vill inte överge de kunder som föredrar att mata in sina konstruktioner med scheman istället för VHDL, och verktyget stöder därför även scheman. Och schemaritarna är fortfarande relativt många.

- Jag skulle gissa på att minst hälften ritar scheman, säger Martin Sigrand på Memec Scandinavia som är Actels svenska representant.

Veribest bidrar med Design View Design Manager, schemainmatning och VHDL- simulator. Synplicity skjuter till en version av syntesverktyget Synplify som endast stöder Actelkretsar. Från Actel kommer Designer för placering och ledningsdragning plus programvara för programmering, logikanalys och timinganalys.



Gratis till år 2000


Prissättningen är lite speciell. Till och med januari år 2000 är verktyget helt gratis. Fast om man vill ha underhåll och uppgraderingar får man betala knappt tusen dollar, enligt den amerikanska prislistan.

Desktop kan laddas ner på Internetadressen www.acteldesktop.com. Det stöder ett drygt tjog av Actels kretsar och klarar syntes av upp till 50 000 grindar. Före sommaren väntas två nya versioner, med tillägget Pro respektive Open i namnet. Provarianten ska klara samtliga kretsar i Actels produktportfölj. Openversionen gör det möjligt att använda andra syntesverktyg än Synplify.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)