JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sök bland miljoner komponenter

Net Components presenterar världens mest omfattande databas för elektronikkomponenter på Internet. I dagsläget går det att söka efter hela 13 miljoner kretsar där.


Net Components är företaget som står bakom webbtjänsten med samma namn. I databasen kan man för tillfället leta rätt på komponenter - allt från halvledare till passivt - från över hundra av världens ledande komponenttillverkare.

Affärsidén bygger på gulatidningen-principen: säljaren annonserar gratis, medan köparen betalar för tjänsten. Därmed är det helt gratis för distributörer att presentera sina lagervaror i databasen.

Den som är intresserade av att söka rätt på komponenter i databasen måste däremot betala en medlemsavgift på 45 dollar i månaden. Det går dock att prova tjänsten gratis först.

Webbtjänsten, Net Components, finns på engelska, tyska, franska och spanska, med flera språk. Däremot finns den inte på svenska, åtminstone inte ännu.

Sökningen efter komponenter är enkel. En eller flera komponenter kan sökas samtidigt. När sökningen är gjord får man en lista på alla distributörer som har komponenten i lager samt hur många exemplar som finns.

Genom att klicka på ett distributörsnamn får man fram ytterligare information, exempelvis vilka språk de talar, vilka de säljer till, minsta order, hur man betalar samt hur man tar kontakt.

Tjänsten kräver förskottsbetalning med Mastercard, Visa eller American Express, eller med check.

Anna Wennberg

www.netcomponents.com

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)