JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Quickturn tar nya grepp på emulering

Verktygsleverantören Quickturn presenterar tre emuleringsnyheter: Quickcycles som erbjuder simuleringstjänster enligt principen "pay-as-you-go", hastighetsadaptern Speedbridge samt konsultgruppen Viper.


- Vi vill utöka marknaden för emulering. Idag används logikemulering främst av "power users", en grupp som endast motsvarar runt 9 procent av konstruktörerna, säger Naeem Zafar som ansvarar för Quickturns marknadsföring.

- Men det finns en växande grupp som tillverkar någon asic om året med bortåt miljonen grindar. De behöver snabb verifiering men deras budget rymmer inte en egen emulator, säger han.

Företaget har därför startat Quickcycles, ett pilotprogram som erbjuder tillgång till snabb simulering utan att kunden behöver köpa ett helt emuleringssystem.

Verifieringen görs antingen på något av Quickturns verifieringscentra eller på distans via en nätverksförbindelse.

- Vi säljer i princip simuleringscykler, säger Naeem Zafar.

Priset beror på konstruktionens storlek och på hur mycket verifieringstid som krävs, men det ska bli mycket billigare jämfört med att köpa ett eget emuleringssystem.

Man får dock endast hjälp med funktionell verifiering, inte de andra funktionerna en emulator klarar, som samverifiering mellan maskin- och programvara samt systemintegration.



Hastighetsadaptrar


Den andra nyheten, Speedbridge, låter emulatorsystemet hålla jämna steg med målsystemet, som kanske tickar med flera hundra MHz. Speedbridge är en familj hastighetsadaptrar som gör det möjligt att på ett kontrollerat sätt överföra data mellan den riktiga världen och den emulerade konstruktionen. Företaget erbjuder adapterkort för Ethernet, PCI, AGP och RGB.

Den nya konsultgruppen Viper, som ska uttydas Verification and integration platform engineering, vill hjälpa till med standardbaserade konstruktioner inom telekom, multimedia och nätverk.

Charlotta von Schultz

www.quickturn.com

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)