JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Krets som hittar nedgrävda rör

Microchip Technology har introducerat en krets med sensoringång för elektroniska etiketter.


Den nya kretsen är, enligt Microchips, världens första som via en sensoringång kontaktlöst kan överföra ett serienummer samt bestämma det logiska tillståndet hos en extern sensorutgång eller switch. Kretsen, kallad MCR202, kommunicerar på 125 kHz och är i första hand tänkt att användas inom industrin.

Med MCR202 går det att trådlöst aktivera och bestämma tillståndet hos en passiv, alltså batterilös, switch eller sensor. Samtidigt går det att läsa av serienumret eller annat data som lagrats i switchens eller sensorns inbyggda minne. Därmed kan man använda kretsen för att läsa position, serienummer och sensortillstånd hos nedgrävda rör, byggnadsdelar som är ingjutna i betong eller väggar samt biologiska sensorer som är implanterade i levande djur.

MCR202 har ett läsminne på 96 eller 128 bitar, klarar direkt-, fas- eller frekvensmodulering samt erbjuder tre kodningsmöjligheter. Vidare finns en DC- utgång för matning av yttre kretsar, vilket gör att MCR202 kan användas som likriktare för växel- eller likspänning eller som spänningsregulator.

Microchips representeras i Sverige av Memec Scandinavia och Future Sweden.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)