JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ESC: Nära 50 utställare fick tältplats

Embedded Systems Conference West är utan tvekan årets händelse inom området inbyggda system. I år samlades ett tusental ingenjörer för att höra det absolut senaste inom inbyggnad när det gäller både verktyg och hårdvara.

Konferensen, som firade 10-års jubileum, har nu blivit så stor att den snart måste flytta till en större lokal än San José Convention Center. Av runt 320 utställare var nästan femtio tvungna att ställa ut i ett tält strax utanför mässhallen.

Internet är ett begrepp som ständigt upprepades under mässveckan. Snacket om Windows CE verkade dock ha avtagit i år, trots den stigande användningen av detta operativsystem. Rykten på mässgolvet var att realtidsversionen av Windows CE kommer att bli kraftigt försenad.

Microsoft pushade istället hårt för Windows NT Embedded, ett operativsystem avsett för inbyggda system med liten yta som nyligen har blivit allmänt tillgängligt. Vid Microsofts jättemonter demonstrerades en rad inbyggda tillämpningar med NT Embedded i hjärtat.

Några svenska företag ställde också ut på mässan, exempelvis Enea, IAR-systems, Telelogic och Nohau. Enea var nöjd med antalet mässbesökare trots att en del amerikanska företag rapporterade färre besökare än väntat.

- Vi fick lika många besökare första dagen som vi fick på tre dagar i fjol, säger Robert Largren, produktansvarig för realtidsoperativsystemet, OSE.

Redan i november kan man återse alla branschledare när årets europeiska upplaga av ESC slår upp portarna i Maastrich, Holland.

Och den 27 januari är det dags i Stockholm. Då håller Elektroniktidningen och Miller Freeman egna Embedded Seminars på Electrum i Kista.

Susan Kelly

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)