JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norsk radiokrets styr och läser av

Med tranceiverkretsen CC400 vill norska Chipcon Components göra det lättare att konstruera radiobaserade kommunikationssystem.


Tranceiverkretsen CC400 är främst avsedd för kommunikation i de fria frekvensbanden vid 418 och 433 MHz, men den kan programmeras för att arbeta från 300 till 500 MHz. Listan på tänkbara tillämpningar kan göras lång: trådlösa larmsystem, fjärravläsning av sensorer och mätapparater samt styrning av byggkranar är några exempel.

- Den kan användas för all trådlös tvåvägskommunikation på korta avstånd. Räckvidden på 2 km är bäst på marknaden, säger Vidar Bergli på Chipcon Components.

Kommunikationshastigheten är som mest 10 kbit/s och uteffekten är programmerbar upp till 14 dBm. Tack vare den låga strömförbrukningen, 0,2 μA i viloläge, kan den även användas i batteridrivna produkter.

Kretsen rymmer sändare, mottagare, oscillator och styrgränssnitt. För att skapa ett system krävs dessutom en kristall, en handfull passiva komponenter samt en styrkrets. För att underlätta utvecklingsarbetet erbjuder Chipcon Components ett utvecklingspaket och ett demonstrationskort. Dipcom Electronics blev nyligen Chipcons Components svenska representant.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)