JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Anotos papper får tungt industristöd

Det digitala papper som utvecklats av svenska Anoto har fått en rad tillskyndare inom såväl elektronik- som kontorsindustrin.
Comdexmässan var en framgång för Anoto. Företagets papper och penna, med vars hjälp det går att skicka epost skriven för hand, fick stor uppmärksamhet. Dessutom tillkännagav man samarbetsavtal med minst tolv företag, bland dem Ericsson, Esselte, 3M, Filofax, Montblanc och Time Manager.

Tillsammans med Ericsson och 3M ska Anoto göra Internetanpassade versioner av de populära Post-it-lapparna. Meddelanden skrivna på "e-Post-it-lappar" ska kunna skickas med epost närhelst det finns en dator i närheten.

Filofax och Time Manager, som båda gör planeringskalendrar, kommer att vidareutveckla sina produkter med Anototeknik. Flera andra kalendertillverkare gör sammalunda. Totalt räknar Anoto med att marknaden för kalendrar av denna typ uppgår till 150 - 200 miljoner exemplar årligen.

Montblanc, som tillverkar dyra prestigepennor, tänker också anamma Anotos teknik.

Distributionen av Anotos produkter kommer framöver att skötas av Esselte, i samarbete med japanska Kokuyo och amerikanska Mead. Tillsammans med Esselte ska man dessutom ta fram ett digitalt anteckningsblock.

Anoto ägs till större delen av börsnoterade C Technologies. även Ericsson är betydande ägare.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)