JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetooth är här
Men tekniken väntar på genombrottet

Få tekniker har fått lika mycket utrymme i media de senaste åren som Bluetooth. Förhoppningarna om ett snabbt kommersiellt genombrott för radiotekniken har dock grusats.
Hela listan, 36Kb
Trots att det sedan Elektroniktidningens senaste marknadsnyckel om Bluetooth för ett år sedan har kommit ett antal nya komponenter på marknaden så handlar årets nyckel fortfarande till stor del om planerade produkter. Därför har principen om att produkterna i marknadsnyckeln ska finnas tillgängliga frångåtts. Många av de deltagande företagen planerar att börja sälja sina kretsar först om ett halvår.

Det kan också noteras att de tillverkare som berättat om sina priser fortfarande är långt ifrån de 50 kronor som sagts vara gränsen för att tekniken ska få ett genomslag som kabelersättare.

Produkterna i nyckeln omfattar både basbandskretsar, rf-kretsar och moduler med kompletta lösningar.

Förutom kretsar och moduler för inbyggnad i konsumentelektronik finns i årets nyckel två mer kompletta produkter för industriellt bruk, dels en brygga mellan Bluetooth och CAN och dels en RS 232-kabelersättare.

I nyckeln presenteras 31 produkter sorterade efter 16 tillverkare. Telefonnummer till svenska representanter finns i leverantörstabellen ovan. Några av produkterna säljs direkt av tillverkaren.


Jonas Ryberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)