JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson vill sälja billiga paket som ger Bluetooth i mobilerna

Tre till fyra dollar kostar det att addera Bluetooth till en mobiltelefonkonstruktion. Det är vad Ericsson technology lovar, om man nappar på företagets nya paketerbjudande Bluetooth mobile suit.
Paketet inkluderar allt som behövs från ax till limpa. Här finns IP för basband, radiokretsar, styrprogram och verktyg. Liksom utbildning och hjälp att integrera basbandet till din plattform.
Slutligen kan du få din produkt testad och typgodkänd på en ny Ericssonanläggning i Lund.
Time-to-market är tolv veckor enligt glättiga broschyrer.

Alla komponenter i paketet är den senaste fjärde generationens Bluetooth, med lägre strömförbrukning än alla konkurrenter, hävdar Ericsson.
Radiochipset är på 2,4x2,4 mm. Beräkningsintensiteten i basbandet överskrider
aldrig 2,4 mips.

Basbandskretsen från Ericsson Microelectronics har fått bättre talåtergivning med en egenutvecklad teknik PPEC (pitch period error concealment).
Företaget kan ännu inte redovisa någon kund för paketerbjudandet. Ericssons kunder på mobilmarknaden är idag bland annat Philips, Samsung och ST Microelectronics.

Ytterligare paketerbjudanden håller på att sättas samman, troligen ett för så kallade Personal area networks. Ett paket för fordonstelematik är också tänkbart.

Ericsson anser att Bluetoothtekniken nu har haft sitt genombrott. Tecken som tyder på det är att de stora företagen som Microsoft och Compaq nu stöder tekniken.

- Och bara det att man ser Bluetoothkretsar i Dustins katalog gör ju att man blir glad, säger John Åkesson, Bluetoothprofet på Ericsson.

Ericsson technology licensing har som enda verksamhet att sälja Ericssons Bluetoothteknik. Intäkterna är licensavgifter och royalties.

Jan Tångring

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)