JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Medea+ vill ha bättre verktyg

Det europeiska forskningsprogrammet Medea+ har tagit fram en önskelista över vilka framtida verktyg man vill ha för konstruktion morgondagens systemkretsar med 100 miljoner grindar.
Bättre möjligheter till formella specifikationer. Möjlighet att definiera arkitekturen utifrån funktion och automatiskt val av IP-block. Bättre stöd för uppdelning av konstruktionen i hårdvara och programvara, och bättre verifiering av uppdelningens konsekvenser. Bättre verifiering av den fysiska implementeringen, med tonvikt på signalintegritet.
Det är några punkter i den framtidsplan (roadmap) som Medea+ arbetat fram.

Det 218-sidiga dokumentet, "Medea+ Design Automation Roadmap", kan ses som en önskelista riktad till verktygsindustrin. Arbetsgruppen poängterar att dessa verktyg är nödvändiga för att kunna ta fram system på kisel med hundra miljoner grindar och flera hundra minnesceller tillräckligt snabbt och utan att kostnaderna går i taket.

Gruppen hävdar att morgondagens verktyg måste kunna visa hur specifikationen stämmer överens med kundens förväntningar, hur komplexiteten ska hanteras samt hur man kan vara säker på att implementationen verkligen kommer att fungera. Gruppen poängterar också att alla verktyg dessutom måste stödja geografiskt spridda projekt, det vill säga kunna fungera över Internet.

I arbetsgruppen har ingått ett hundratal representanter från europeiska universitet, halvledartillverkare och verktygsföretag.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)