JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hoppet ute för Norrköpings mönsterkort

Utländsk köpare flyttar maskinparken till Asien och säger upp större delen av personalen
Än så länge är det hemligt vilka som tar över mönsterkortsfabriken Norrköping PCB, men det står i alla fall klart att den nuvarande ledningsgruppen inte får driva företaget vidare. Och ryktena till trots är det inte engelska PCB Machinery som är köparen.

Efter att konkursansökan lämnades in den 21 augusti i år har konkursförvaltaren haft två anbud att ta ställning till. Det ena, som innebar att PCB:s vd Billy Edqvist skulle fortsätta verksamheten i bantat skick med ett 60-tal anställda, har uppenbarligen inte fallit konkursförvaltaren Rune Brännström på Advokatfirman Glimstedt på läppen.

- Skillnaden i buden var 7,5 miljoner kronor. Det är för stor skillnad för att jag skulle kunna fatta något annat beslut, sade Rune Brännström i Norrköpingstidningen Folkbladet den 17 oktober.
Istället är det en utländsk köpare som tar över konkursboet.

- De nya ägarna tar över den 1 november, säger Billy Edqvist. Verksamheten pågår som vanligt, vi har order för leverans fram till den 31 oktober. Själv har jag anställning till och med den 21 oktober.


- Vad jag fått veta ska köparna behålla 18-20 anställda för prototypverksamhet. De verkar inte vilja ha någon verksamhet att tala om, eftersom de tänker sälja större delen av maskinparken. Utan att veta någonting om deras planer, så kan jag säga att det är en god affär att köpa företaget bara för att komma över maskinerna och sälja dem vidare.

Nyhetsbrevet Evertiq nosade nyligen upp två kandidater till vem som är den hemliga köparen.

"Evertiq har fått obekräftade uppgifter om att PCB Machinery i England skulle vara köparen. En talesman från Norrköping PCB meddelar dock att de fått veta av Rune Brännström att det är ett tyskt företag som lagt det segrande budet" skrev nyhetsbrevet den 18/10.

- Jag kan i alla fall säga så mycket, att det inte är PCB Machinery som är köparen, säger Billy Edqvist när han får höra om Evertiqs teorier.

Ryktet om ett tyskt företag som köpare vill han däremot inte kommentera.

Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)