JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Memec vill konstruera din krets

Distributören Memecs dotterbolag Memec Design vill utveckla programmerbara logiska kretsar på uppdrag åt europeiska kunder.
Företaget har en utvecklingsgrupp på 30 personer i Schweiz som åtar sig att utveckla FPGA- kretsar av Xilinx- eller Actelfabrikat, vilket distribueras av de två delvis konkurrerande systerbolagen Insight Memec respektive Unique Memec. Men affärsidén är inte i första hand att slå mynt av konsulttjänsterna.

- Vi tjänar pengar genom att sälja kretsarna när de väl är färdigutvecklade, säger John Burton säljansvarig för Memec Design.

Memec Design erbjuder även egenutvecklade IP-block som kan byggas in i asicar såväl som programmerbar logik. Burton menar att FPGA-konstruktion får allt fler likheter med asicutveckling.

- Det är svårt för systemföretag och mindre konsultfirmor att utveckla avancerade FPGA-konstruktioner. Det kräver mycket erfarna ingenjörer, IP-block av god kvalitet och stora investeringar i utvecklingsverktyg.

Kjell Falk på svenska Memec Insight menar dock att den svenska marknaden skiljer sig en del från övriga Europa.

- Här finns mycket kompetenta lokala konsulter som vi samarbetar med när det gäller utveckling för Xilinxkretsar, säger han.

Därför tror han att Memec Designs tjänster framför allt kan vara intressanta för spjutspetskonstruktioner som kräver speciell nyckelkompetens, exempelvis höghastighetstillämpningar.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)