JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre minuter med Anders Björsell på Elektrotryck

Mönsterkortstillverkaren Elektrotryck ska använda Internet för att auktionera ut överbliven produktionsutrustning från den nedlagda fabriken för volymproduktion i Timrå.
Varför tar ni till det här okonventionella greppet?
- Vi har försökt sälja via maskinhandlare men mycket är kvar. Vi gick ut med rätt så höga priser och hade räknat med att få motbud, men inget har hänt. Nu sätter vi ett lägsta som utropspris och kanske landar vi någonstans mitt emellan.

Vad är det för maskiner ni säljer?
- Det är exponeringsutrustning, pläteringslinor, borrmaskiner, fräsar, eltestare, pimpstensslipar, vattenrenreningsutrustning och allmän verkstadsutrustning. Merparten av maskinerna finns i Timråfabriken som vi ska tömma. Det finns en komplett lista på den webbplats som nyhetstjänsten Evertiq byggt speciellt för auktionen.

När börjar auktionen?
- Den startar den åttonde november och pågår under tre veckor. Man lägger bud via email och alla som bjuder får automatiskt email så fort någon höjer priset.

Vad räknar ni med att auktionen ska inbringa?
- Det borde bli mellan fem och tio miljoner kronor för de drygt 200 utropen. Vi jobbar med de svenska mäklare som finns och de kommer också att sprida informationen om auktionen även utomlands.

Hur är marknaden för begagnad utrustning?
- Vi har haft en hel del folk som varit inne och nosat. Kanske kommer en del maskiner att hamna i baltstaterna. Fabriken var ju avsedd för volymproduktion och det är i princip samma utrustning som finns hos Norrköping PCB. Själva koncentrerar vi oss på prototyper och mindre serier.

Vad gör ni med det som blir över?
- Vi får se hur auktionen går. Antingen skrotar vi det som blir över eller så hittar vi en köpare till rubbet.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)