JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Electropolis i Kalix mot fiasko

Teknikparken Electropolis i Kalix har drabbats hårt av lågkonjunkturen och ser nu ut att bli en rejäl mina för skattebetalarna i Kalix kommun.
Electropolis drogs igång av företagaren Hans Fält i december 1999 och har hittills kostat kommunen 38 miljoner kronor, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Dock finns en förhoppningen om att få tillbaka 13 miljoner från Nutek. Ansökan lämnades in för två år sedan men handläggningen har dragit ut på tiden. Ett beslut kan komma till jul.

Tanken med Electropolis var att samla den lokala elektronikindustrin och skapa utrymmer för fortsatt expansion. Dessutom skulle elektronikindustrin stöttas med en lokal högskoleutbildning, en ny gymnasielinje och ett forskningsinstitut.

Utbildningarna har blivit verklighet men lokalerna i Electropolis har inte fyllts med elektronikföretag, som planerat. Idag finns resterna av konkursade Fält elektronik, ett forskningsprojekt liksom en konsult i huset, skriver NSD. Men många av elektronikföretagen har valt att inte flytta in och den tunga hyresgästen Riksskatteverket är på väg ut.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)