JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Eurodis startar centrum för inbyggnad i Kista

Den brittiska distributören Eurodis har startat ett kompetenscentrum för inbyggda system i Kista. Centrumet ska hjälpa kunder och stödja företagets säljorganisation över hela Europa.
I dagarna har Eurodis slagit upp dörrarna för ytterligare ett kompetenscentrum i Stockholm. Här ska man i första hand stödja kunder som arbetar med enkortsdatorer inom industrin samt 32-bitas inbyggnadsprocessorer med tillhörande programvara.

- Vårt kommunikationscentrum som startades i Stockholm för ett och ett halvt år sedan har varit mycket framgångsrikt, säger Ulf Gladh, vd på svenska Eurodis.

- Detta tillsammans med den höga kompetensen på personal i Sverige har gjort att även ett embeddedcentrum har hamnat här.

Det nya kompetenscentrumet har knutit starka band till flera av Eurodis leverantörer. Utbudet av produkter från Microsoft och de två tillverkarna av enkortsdator, Evalue och Aaeon, ligger till grund för industrikortsverksamheten, medan produktsortimentet från Hitachi, och Toshiba utgör basen i verksamheten kring avancerade inbyggnadsprocessorer.

- Men inom verksamheten kommer vi även att sälja displayer och industripc-kort ihop och hjälpa till med att fixa kablage där emellan.

Hittills har centret tre anställd, en med ansvar för processorhårdvara, en med ansvar för programvara och en med ansvar för industridatorer. Tanken är dock att ytterligare två ska anställas på sikt.

- Vi planerar att starta flera liknande centrum här i Stockholm framöver, men mer exakt vad det blir återkommer jag om, säger Ulf Gladh.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)