JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Imsys satsar på datainsamling och styrning över Internet
Med ett nyutvecklat instickskort och en nyrekryterad marknadschef hoppas Imsys i Upplands Väsby generera intäkter i mångmiljonklassen på ett års sikt.
I höstas lyckades halvledarföretaget Imsys få loss 10,5 miljoner kronor i riskkapital. Med de pengarna i ryggen har man nu tagit fram ett instickskort som ska göra det enkelt att ansluta utrustning för mätdatainsamling och styrning till Internet. Kortet kallas Snap - Simple Networking Application Platform och bygger på en industristandard från Dallas Semiconductor kallad Tini.

- Vårt kort är mellan 2 och 25 gånger snabbare än Dallas produkter, och innehåller betydligt mer minne, säger nye marknadschefen Stefan Löf, som närmast kommer från nedlagda ADC och som tidigare jobbade på Ericsson Components.

Marknadens storlek är svår att bedöma, men Stefan Löf säger att det finns flera tusen potentiella kunder och att Dallas säljer "ett antal hundratusen" Tinikort om året. Med tanke på att Imsys kort har utgångspriset 128 dollar och att Stefan Löf hoppas ta tio procent av marknaden så handlar det om mångmiljonintäkter för Imsys.

Snap innehåller förstås Imsys paradprodukt - åttabitars Javaprocessorn The Cjip. Dessutom finns 2 Mbyte flashminne och 8 Mbyte DRAM, en TCP/IP-stack, stöd för Internetprotokollet och gränssnitten UART, 1-Wire, Can, RS232.

Användarna kan skriva sina tillämpningsprogram i valfri java- eller C-kompilator, men för den som så önskar kan Imsys även tillhandahålla företagets egen utvecklingsmiljö.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)