JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon startar flashföretag

Tyska Infineon satsar på den snabbt växande flashmarknaden. Nystartade samriskföretaget Infineon Flash ska tillverka flashminnen för lagring av kod såväl som data baserat på israeliska Saifuns flashteknik NROM.
Infineon Technologies Flash GmbH, eller Infineon Flash kort och gott, är namnet på marknadens nyaste flashtillverkare. Företaget, som till 70 procent ägs av Infineon, är ett samriskföretag med Saifun Semiconductors.

Infineon Flash utnyttjar Saifuns flashteknik NROM och räknar med att börja volymproducera flashminnen för datalagring under andra halvan av 2003. De första flashminnena för kodlagring ska se dagens ljus i början av 2004. Tillverkningen kommer att ske i Infineons halvledarfabrik i Dresden, som nu producerar DRAM.

- Tack vare vår väl beprövade 200 mm-process så har vi idealisk utrustning för produktion av flashminnen i Dresden. Infineons DRAM-produkter och samriskbolagets flashprodukter kommer att tillverkas med samma utrustning. Vi börjar nu sätta upp ett utvecklingscentrum för ytterligare produkter, säger Harald Eggers, som ansvarar för Infineons minnesverksamhet, i ett pressmeddelande.

Företaget räknar exempelvis med att integrera DRAM- och flashteknik i framtida produktgenerationer. Man kommer även att tillverka de styrkretsar som behövs för flashminnen.

Infineon Flash har sina rötter i Ingentix, ett bolag som samägts av Infineon och Saifun. Företaget har tillverkat flashminnen baserade på Saifuns NROM-teknik, som lagrar två bitar per minnescell. Till skillnad från andra flashtekniker är NROM lämpat för att lagra data- såväl som programvarukod.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)