JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Imsys i konkurs - siktar på rekonstruktion
Imsys i Upplands-Väsby har begärts i konkurs. Men vd Paul Karlsson har inte kastat in handduken - han hoppas ha en rekonstruktionslösning klar inom två veckor.
- Det är för sorgligt. Vi var verkligen på gång - det här företaget kunde ha varit lönsamt inom ett år. Men vi hade behövt mellan 7 och 10 miljoner kronor, och de pengarna ville ägarna inte skjuta till, säger Paul Karlsson, Imsys vd.

Imsys åttabitars javaprocessor The Cjip har rönt stor uppmärksamhet, och så sent som i januari lanserade företaget en plattform för datainsamling och styrning över Internet baserad på kretsen. Provserien på 100 exemplar såldes slut på några veckor, och en ny serie var beställd.

I höstas fick Imsys sitt sista kapitaltillskott i form av en nyemission på 10,5 miljoner kronor, varav 7,5 miljoner var nya pengar och 3 miljoner gick till att betala en konvertibel. I samband med den emissionen gav en av finansiärerna - Skandia Liv - ett löfte om ytterligare 7,5 miljoner kronor på vissa villkor. Dessa villkor anser nu tydligen Skandia Liv inte vara uppfyllda.

Trots konkursen lever hoppet om en framtid för tekniken.

- Det finns så mycket bra i det här företaget, och ambitionen är att hitta en rekonstruktion. Jag hoppas att vi tillsammans med konkursförvaltaren kan komma fram till något inom två veckor, säger Paul Karlsson.

Imsys huvudägare Array påverkas enligt ett pressmeddelande inte av konkursen, eftersom man skrivit ner värdet av Imsysaktierna till noll redan för ett år sedan.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)