JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kevab lever vidare i amerikansk ägo

Det blir doldisen Allen Telecom som tar över resterna av den konkursade basstationsutvecklaren Kevab.
- De är intresserade av den picobassation vi håller på att ta fram men också av vår kompetens kring 3G och radioprodukter, säger Örjan Fall.
Han är teknisk chef och vd på Allen Telecoms nybildade dotterbolag i Kista som får 23 anställda.

- Det är ungefär halva styrkan från Kevab och av utvecklingsgänget är två tredjedelar kvar.

Kevab hade kommit ungefär halvvägs med utvecklingen av picobasstationen när pengarna tog slut i december förra året och företaget försattes i konkurs. Idén från starten för lite drygt två år sedan var att utveckla så kallade picobasstationer, det vill säga små billiga basstationer för tredje generationens mobilnät som kan fylla hålen i täckningen från de stora masterna

- Vi har hunnit ungefär halvvägs med utvecklingen. Arbetet gick hackigt ett tag när vi letade finansiering men vårt mål är att produkten ska bli klar under nästa år, säger Örjan Fall.

Just nu pågår diskussioner med det amerikanska moderbolaget om hur verksamheten i Sverige ska se ut och hur mycket pengar amerikanarna ska satsa.

- Det tar ett tag innan man har jobbat färdigt internt men under det kommande halvåret jobbar vi vidare med den bemanning vi har. Sen får vi se, säger Örjan Fall.

Allen Telecom är okänt i Sverige men har stora likheter med företag som Allgon och LGP. Kring 70 procent Allens försäljning går till systemleverantörer. I produktportföljen finns bland annat antenner, repeatrar av olika sorter liksom optiska distributionssystem för mobilsystem.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)