JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stockholmsmässan 2005 blir tre dagar

Datum för nästa elektronikmässa i Stockholm har nu spikats till den 1-3 februari 2005.
- Jag är väldigt nöjd med tidpunkten. Det är många konkurrerande evenemang utomlands som vi vill undvika att krocka med och dessutom är mässhallarna flitigt bokade, säger Magnus Eriksson som är projektledare.

Förra gången det begav sig i Stockholm gick mässan redan den 15-18 januari, nu är den senarelagd med tre veckor.

- Många tyckte det var för tidigt på året men genom att flytta bara lite kan vi ändå behålla känslan av att mässan blir en kick-off för året. Dessutom kommer man lite längre från de stora tyska mässorna Productronica och Electronica.

Om mässan ska vara tre eller fyra dagar har debatterats flitigt på senare år och ledningen för mässan i Göteborg i höst bestämde sig för fyra dagar. Det beslutet liksom att banta nästa mässa till tre dagar backas upp av branschorganisationen IM-föreningen.

Lena Norder som är vd på IM-föreningen förklarar kursändringen på följande sätt:

- Vi tyckte det var olämpligt att ändra antalet dagar i Göteborg under resans gång. Det var sagt fyra dagar från början. När Stockholm ville gå ned till tre så ville vi inte sätta oss emot.


Den dag som får styrka på foten är fredagen som alltid lockat minst antal besökare. Mässan blir nu tisdag, onsdag och torsdag. Om det blir kvällsöppet är ännu inte beslutat.

- Inom IM-föreningen finns två läger. Ett som förespråkar fyra dagar och ett som vill ha tre dagar. Det är alltid en chansning att minska antalet dagar. Man riskerar att tappa besökare, säger Lena Norder.

Mässan i Stockholm kommer nästa gång att placeras i A-hallen och inte i den nybyggda C-hallen som senast. A-hallen är nästa lika stor som C-hallen. Den är totalt på 21 000 kvadratmeter medan C-hallen är 23 000 kvadratmeter.

- Att vi valt A-hallen beror bland annat på att man kan gå direkt in till seminarieavdelningen från den. Vi tror också att den räcker. Produktionsdelen av mässan har ju krympt ordentligt och det är maskinerna som tar mycket plats, säger Magnus Eriksson.

- Man måste inse att branschen har blivit mindre.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)