JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lumentis och Net Insight i Acreos testbädd

Acreo har installerat Lumentis optiska "allt-i-ett"-plattform i den Vinnovastödda nationella testbädden för bredband, och beställt nätverksutrustning för tester av kvalificerade tv- och videotjänster från Net Insight.
Testbädden ska bestå av ett stadsnät i Hudiksvall, en fiberring i Stockholm och däremellan länkar på 2,5 och 10 Gbit/s. Ett mål är att utvärdera olika transporttekniker för morgondagens bredbands-tv, video-on-demand och IP-telefoni. Ett annat är att visa ett storskaligt, omkonfigurerbart optiskt nät med teknik från olika system- och tjänsteleverantörer.

- Testbädden ger oss tillfälle att med Acreo och andra utveckla och demonstrera en infrastruktur som möjliggör framtida bredbandstjänster, säger Ulf Persson på Lumentis.

Fiberringen för stockholmsområdet baseras på Lumentis kombinerade DWDM- och CWDM-teknologi, Mentisplattformen.

Där vill man demonstrera hur tjänsteleverantörer kan tillhandahålla bredbandstjänster med låg startkostnad, hög flexibilitet och skalbarhet. man skall också forska om nätkonvergens i multi-leverantörsnät.

- Vi ser fram emot erfarenhetsutbytet inom projektet. Dessutom är Acreos engagemang för interoperabilitet mellan nya nätverksteknologier, ett arbete som ligger helt i vårt intresse säger Net Insights vd Tomas Duffy.

Mer om testbädden: 30 mil bredband

Erika Ingvald

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)