JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kontrollant för Arms buss

Solid AHB är ett verktyg som kontrollerar att all trafik över Arms buss Amba körs på rätt sätt. Kontrollen görs snabbt och helt automatiskt. Formell verifiering garanterar resultatet.
Den som gör en asic med en Armprocessor, Arms buss Amba och internt eller externt utvecklade IP-block måste försäkra sig om att all kommunikation över bussen uppfyller protokollet. Att verifiera detta med traditionell simulering eller att skriva egenskapslistor (properties) tar lång tid och är ingen garanti för att slutprodukten fungerar.

Arm har därför tillsammans med amerikanska Averant, specialist på formell verifiering, tagit fram ett nytt verktyg som löser problemet. Med nyheten, kallad Solid AHB (AHB är namnet på Ambabussens protokoll), kan en konstruktör snabbt få en garanti på att kretsen uppfyller protokollets regler.

Det hela går helt automatiskt, och konstruktören behöver inte skriva några simuleringsvektorer, egenskapslistor eller testbänkar. Att verktyget bygger på formella verifieringsmetoder märks inte eftersom alla beräkningar är osynliga för användaren.

Verktyget klarar både VHDL och Verilog, och finns för såväl Linux som Windows och Solars. Det säljs av Averant, vars svenske representant är Hardi Electronics i Lund.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)